Албанија

Од Нециклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Albflag2.png
Fuckatomico.jpg
Алва-није е како громобран, многу е интересна
Coat albania.jpg
А Л Б А Н И Ј А
Планета: Меркур
Континент: Зелен
Главен град: Тирана
Јазик: Албански
Површина: ?
Население: 1, 2, 3, 4...
Претседател: Рама Рама
Валута: не
Интернет домејн: .al
Мапа:

Не сфатив зошто ние сме кутрите?

~ Жртва на цунамито од 2006 за Албанија

Албанија е држава чљенка на НАТО, Африканската Унија, сојузот на држави со повеќе бункери од жители и педесет и трета сојузна држава на САД.

Real brain power on display. Thanks for that answer!

Историја

Географија

Албанија има многу весели бункери. Освен бункери позната е по своите бункери и напуштени бункери. На југот на земјата пак, има бункери.

Култура

Музика

Песната на држава цела, го пое Хазими Х'aљети (те шќиптарет: Hâzimi Hâljiëti). Тој го потекнува од Самостаљна Репубљик ë Косовë шенген држава на САД. Поради пољитичка ситуација на Косове он го претстављава себе како да је из Сараево. Од Сараево долази како Косовски специјаљист. Знае добро да пее Аљбанска и Босанска песна и је бил у издајничка куќа "ХаљХ(икс)" да за него он издаје едно касет Мољим га Љепо. И Хазими Х'aљети иде у Издајничка куќа и каже:

Долазим у "ХаљХ(икс)" кад тамо седи два женска Босанац, оооооооооо ми свака част. Пита мене како се зовем, Ја кажем да се зовем Хазими Х'aљети... Она гљеда, гљеда у мене, ја гљедам њега. Кажем нешто не је у реду, каже на мене све је уреду Хазим, но мораш да промениш то своје име у неко уметн-н-ичко. Сам ом-одључио, кад је у ствар да певам, сам-сам себе дао име-Џемиљи Драгуљин (Xhëmilji Draguljin). Сад да сљуша жена моја песмата, Мољим љепо да се испиши текст:

Рока Мандољиииин, Рока Саксафооон
Меша Мешаљииииц, Баца шљак бетооон (х2)
Ја сам из Пришчиииин, Возим Љимузииин
Диже се прашииин, ммм.. Пичка материн! (х2)

That's the thinking of a creaitve mind!

Видете исто така

Други проекти

Надворешни врски